blog

ΑΓΑΠΗ VS ΕΡΩΤΑΣ

Πολλές φορές ακούω να ρωτάνε τι είναι η αγάπη και γιατί δεν μπορούν να αγαπήσουν η να αγαπηθούν, άλλοι πάλι συγχέουν την αγάπη με το καθήκον η με τον έρωτα.

Έτσι αποφάσισα να βάλω την προσοχή μου σε αυτό το ‘θέμα’ και να δω την ΑΓΑΠΗ, σαν έννοια, σε μια προσπάθεια να την αποδώσω, όσο υπερφίαλο και μάταιο ακούγεται αυτό, με λόγια!

Αρχικά, να ξεκαθαρίσω πως η ΑΓΑΠΗ δεν βιώνεται με το σώμα (εννοώ με τις αισθήσεις του σώματος). Το σώμα δεν διαθέτει παρά μόνο πέντε αισθήσεις και η ΑΓΑΠΗ δεν πρέπει να συγχέεται με ότι αισθάνεται το σώμα. Το ανθρώπινο σώμα μπορεί να αισθανθεί το χάδι, την μυρωδιά η την απουσία τους, την γεύση ενός γλυκού φιλιού η την απουσία του, να ακούσει η να δει αυτόν η αυτήν που επιθυμεί και λαχταρά η την απουσία του, λόγω των ανικανοποίητων αισθήσεων.

Οι αισθήσεις μας είναι αχόρταγες και ζητούν όλο και περισσότερα! Το σώμα αποζητά ολοένα και περισσότερα, ψηλότερα, δυνατότερα, γρηγορότερα, εντονότερα μέχρι του σημείου που να μην μπορεί να ‘πάει’ πιο πέρα! Αυτό όμως είναι έρωτας και όχι ΑΓΑΠΗ. Ο έρωτας μπορεί να σε ανεβάσει, συναισθηματικά, αλλά μπορεί και να σε καταστρέψει ολοκληρωτικά! Στον έρωτα το σώμα και οι αισθήσεις επιδιώκουν να καλυφθούν από την παρουσία του ‘αντικειμένου’ του έρωτά σου μέσω της απόλαυσης και της ηδονής.

Η έλλειψη η η απομάκρυνση του ‘αντικειμένου’ της απόλαυσης και της ηδονής επιφέρει στέρηση και ΠΟΝΟ. Η αντικατάσταση του ερωτικού ‘αντικειμένου’ (δηλαδή ένα άλλο σώμα) σχεδόν αμέσως βοηθά το σώμα να ξεπεράσει την έλλειψη και… πάμε παρακάτω!

Ο κύκλος είναι γνωστός. Αυτός ο κύκλος είναι που οδηγεί τον άνθρωπο όλο και πιο βαθιά στην παγίδευσή του σε ένα σώμα και στην εξάρτησή του από τις αισθήσεις και στο κυνήγι του ιδανικού συντρόφου, έχοντας για πρότυπο, ως ιδανικό, αυτόν(ην) που θα του(της) ικανοποιεί όλες η τις περισσότερες από τις πέντε αισθήσεις!

Με την πάροδο των ετών χάνει την εμπιστοσύνη του στους άλλους και στον εαυτό του, πειραματίζεται με πολλούς και πολλές και διαπιστώνει πως … είναι δυστυχής, γιατί δεν βρίσκει την ευτυχία, μια και κανείς η καμία δεν μπορεί να τον (την) κάνει ευτυχισμένο, για πολύ! Είναι εξαρτημένος σε έναν κύκλο αυτοκαταστροφικό μέχρι που κάποια στιγμή το παίρνει απόφαση πως δεν υπάρχει αγάπη, δεν υπάρχει ευτυχία και παραιτείται συνεχίζοντας να ζει σαν ζώο!

Αντιθέτως, Η ΑΓΑΠΗ είναι μια ‘υψηλής’ ταλάντωσης ενέργεια που δεν γίνεται αντιληπτή από το σώμα ή τις αισθήσεις του σώματος. Η ΑΓΑΠΗ σαν συναίσθημα γίνεται αντιληπτή από την ουσία μας, το ποιόν μας, το οποίο είναι ΑΥΛΟ, και δεν περιορίζεται από τις χονδροειδείς και περιοριστικές αισθήσεις του σώματος.

Η ΑΓΑΠΗ είναι μια ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ την οποία ‘ξεχάσαμε’ παγιδευμένοι στις αισθήσεις του σώματος και στις ανάγκες του. Η ΑΓΑΠΗ σαν κατάσταση υπερβαίνει τις αδυναμίες του σώματος και είναι μια μορφή ενέργειας από την οποία είμαστε φτιαγμένοι σαν όντα και ΜΑΡΤΥΡΑ/ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ότι ο άνθρωπος είναι ένα πολύ ανώτερο και ΚΑΛΟ ον στην ουσία του και όχι στην ξεπεσμένη παγιδευμένη ζωώδη κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα.

Ο Χριστός (για όσους πιστεύουν ότι υπήρξε) δίδαξε την ΑΓΑΠΗ και όλοι γνωρίζουμε πως ο ίδιος ήταν ΑΓΑΠΗ. Ο Χριστός είπε ότι όλοι είμαστε αδέλφια και παιδιά του ΘΕΟΥ. Αν ο Χριστός είναι ΑΓΑΠΗ και υιός του ΘΕΟΥ (στην ουσία του) τότε και εμείς είμαστε στην ουσία μας ΑΓΑΠΗ. Η ΑΓΑΠΗ δεν ζητάει ικανοποίηση η απόλαυση, απλά ΕΙΝΑΙ. Η ΑΓΑΠΗ δεν βάζει προϋποθέσεις και δεν κάνει υπολογισμούς ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ.

Η ΑΓΑΠΗ δεν γνωρίζει χρόνο, αποστάσεις, ποσότητα, συναλλαγές (μια μάνα η ένας πατέρας δεν παύει να αγαπά το παιδί του επειδή δεν το βλέπει πια η επειδή μπήκε φυλακή). Όταν αγαπάς τον σύντροφό σου τον αγαπάς και τον κατανοείς όχι επειδή σου καλύπτει ανάγκες του σώματος αλλά επειδή σε βοηθά να ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ και τον βλέπεις σαν μια άλλη εκδοχή του εαυτού σου, πιο εξελιγμένη η λιγότερο εξελιγμένη. Η ΑΓΑΠΗ είναι μια πνευματική ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ που γίνεται αντιληπτή σε ένα άλλο σύμπαν! Σε ένα πνευματικό σύμπαν και συνεπώς μπορείς να την βιώσεις μόνο σαν πνευματική ύπαρξη.

Η ΑΓΑΠΗ είναι μια θεϊκή ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ που όταν την ΞΑΝΑΒΙΩΣΕΙΣ καταλαβαίνεις πως είσαι ΕΣΥ και ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ. Όταν ΑΓΑΠΑΣ αισθάνεσαι ότι είσαι σε πλήρη αρμονία με την ΥΠΑΡΞΗ ΣΟΥ και ΕΙΣΑΙ ΕΥΤΥΧΗΣ, ΓΑΛΗΝΙΟΣ. ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Στην κατάσταση αυτή δεν ανταγωνίζεσαι γιατί βλέπεις τα πάντα και όλους με κατανόηση και μεγαλοσύνη μια και ‘περιλαμβάνεις’ τα πάντα (άσχημα η όμορφα) είναι όλα μέρος της δικής σου ύπαρξής!

Η ΑΓΑΠΗ δεν ψάχνει για ιδανικούς συντρόφους γιατί η ΑΓΑΠΗ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ Ο(Η) ΙΔΙΟΣ(Α) και εσύ είσαι ιδανικός(η), κάθε στιγμή, απλά δεν το βλέπεις και ψάχνεις τον(την) ιδανικό σύντροφο τον οποίο ουδέποτε θα βρεις αν δεν ανακαλύψεις πρώτα ποιος(α) αληθινά είσαι, αν δεν ανακαλύψεις δηλαδή το ποιόν σου!

Για να επικοινωνήσετε μαζί μου στείλτε μήνυμα στο [email protected] η μέσω του facebook.

Αναστάσης Μαρασλής.

About the author

Relative Posts