blog

ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΝΑΣ ΜΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΣΚΗΣΗ.

                     ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΤΗΤΑ-

                         – ΕΝΑΣ ΜΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΣΚΗΣΗ.

Πολλοί απο τους νεώτερους, σε ηλικία, αναγνώστες μου με ρωτάνε πως να πλησιάσουν μια κοπέλα που δεν γνωρίζουν, και πως να δείχνουν αυτοπεποίθηση.

Η αυτοπεποίθηση, για κάποιους, είναι μια αρετή που φαίνεται να την έχουν έμφυτη και άλλοι οχι. Το ευχάριστο είναι οτι, όπως ενας μυς, έτσι και αυτή αναπτύσσεται με την συνεχή εξάσκηση. Οι περισσότεροι νέοι, στην εφηβεία, έχουν το ίδιο ‘πρόβλημα’, μια και δεν έχουν αναπτύξει στην νεαρή ηλικία αυτή, ακόμα, μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα και αισθάνονται ανασφαλείς απέναντι σε μια άγνωστη κοπέλα ή παρέα και συχνά αισθάνονται σαν να πλησιάζουν εχθρικό στρατόπεδο. Γι αυτό σας προτείνω να μιλάτε καθημερινά σε όποιον συναντάτε, να λέτε καλημέρα σε όποιον βλέπετε το πρωί με ενα χαμόγελο (χωρίς να περιμένετε ανταπόδοση, αν πάρετε,  θεωρήστε το ως ‘δώρο’ και μια ευκαιρία για μια νέα γνωριμία –συνήθως υπάρχει ανταπόκριση-

Η εμπειρία και η αυτοπεποίθηση –σαν ‘προιόν’ της- αποκτιέται εκεί έξω, στον κοινωνικό στίβο και ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ ΑΣΚΗΣΗ! Οσο πιο συχνά και περισσότερο ασκείστε τόσο πιο γρήγορα θα αναπτύξετε τους μυς της κοινωνικότητάς σας!

Άλλωστε με ότι κι αν καταπιάνεται κανείς για να γίνει καλός και να έχει έλεγχο χρειάζεται εξάσκηση, είναι μια προυπόθεση που δεν μπορείς να αποφύγεις.

Το ερωτικό παιχνίδι είναι κι αυτό ένα παιχνίδι όπως όλα και έχει κι αυτό τους κανόνες του, για να ξεπερνάς τα ‘εμπόδια’ και τις δυσκολίες του παιχνιδιού χρειάζεται να έχεις πρόθεση, επιμονή και ένα ‘σχέδιο’, διαφορετικά το απρόοπτο θα σου φέρνει σύγχυση και αμηχανία.

Ο βαθμός της κοινωνικότητάς σου θα επισπεύσει την διαδικασία ανάπτυξης της αυτοπεποίθησής σου αλλά και την διεύρυνση του ‘κύκλου’ των γνωριμιών σου και της προσωπικής σου κοινωνικής αξίας.

Η επίδειξη υψηλής κοινωνικής αποδοχής (γνωριμίες, παρέες, φίλοι, συνεργάτες) ανεβάζουν τον ΔΕΙΚΤΗ ΑΞΙΑΣ σου σαν προσωπικότητά κάτι που αποτελεί ΜΑΓΝΗΤΗ για το άλλο φύλο.

Η κοινωνικότητα σου επίσης είναι κάτι που καλιεργείται και μάλιστα εύκολα και πολύ κοντά στο σπίτι σου.

Οι περισσότεροι απο εμας ξεχνάμε να πούμε μια κουβέντα στον γείτονά μας, στην γειτόνισσά μας, στον μανάβη η τον φούρναρη που μας εξυπηρετεί καθημερινά, στον διπλανό μας στο μετρό η στην κοπέλα που μας κοιτάζει απο το απέναντι τραπεζάκι στο καφέ της πλατείας.

Κάθε μέρα μπορεί οποιοσδήποτε να μιλήσει τουλάχιστον σε πέντε καινούργια πρόσωπα, δηλαδή σε χίλιους οχτακόσιους άγνωστους ανθρώπους σε εναν χρόνο. Αντιλαμβάνεσαι τι εμπειρία σου δίνει αυτό? Μια μέσης ομορφιάς – ολες είναι όμορφες – γυναίκα δέχεται σε κάθε έξοδό της, τουλάχιστον κατα μέσο όρο,πέντε προσεγγίσεις απο άγνωστους άνδρες. Αν βγαίνει δυο φορές την εβδομάδα απο τα δεκα έξη της μέχρι τα είκοσι ενα της χρόνια εχει ‘δει’ και ακούσει δυο χιλιάδες εξακόσιους διαφορετικούς άνδρες και δεν είναι παράξενο που έχουν αναπτύξει ‘ανοσία’ και είναι αδιάφορες, αρχικά, στην πρώτη προσέγγιση, ιδιαίτερα αν o ο άντρας ακολουθεί τα κλισέ τύπου «τι να κεράσω?» – ωχ! άλλος ενας κερασάκιας! Αλλωστε αυτό δείχνει την πρεμούρα να την εξευμενίσει ο άνδρας αυτος και να κερδίσει την συμπαθειά της με ενα κέρασμα και αυτό γιατί δεν γνωρίζει να την έλξει διαφορετικά. Δεν εχει την τεχνογνωσία του ερωτικού παιχνιδιού και δεν γνωρίζει τα ‘μυστικά’ της ερωτικής έλξης.

Περισσότερα θα μπορούσατε να ανακαλύψετε σχετικά με το ερωτικό παιχνίδι και τα μυστικά της ερωτικής έλξης στο βιβλίο μου ‘λύκος η πρόβατο’.

Ακόμα μια γεύση απο το νέο μου βιβλίο για παντρεμένα ζευγάρια με παιδιά και την δημιουργία μιας συνεχώς ανανεούμενης ερωτικής σχέσης μέσα στον γάμο μπορείτε να πάρετε απο τον προσωπικό μου ιστότοπο.

Το βιβλίο θα φέρει τον τίτλο ‘Η σιωπή των Ανδρών’ και θα εκδοθεί σε τρείς μήνες σε paper back αντίτυπα, αλλά και σε e book, σε ηλεκτρονική μορφή.

Για τα σεμινάρια και τα εργαστήριά μου σχετικά με τα προβλήματα στην εργασία, τα οικονομικά, τον γάμο, την επικοινωνία, την τεχνογνωσία και τεχνολογία για την επίλυση προβλημάτων, μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας και την συμμετοχή σας στέλνοντας ενα μήνυμα.

Νά γίνεστε ο καλύτερος εαυτός σας!

About the author

Relative Posts