blog

‘ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΩ?’

Είναι θεμελιώδες να γνωρίζει κάποιος, σε κάθε στιγμή, τι είναι αυτό που θέλει να προκαλέσει, να επιφέρει στον χώρο και στον χρόνο, στον εαυτό του, στην ζωή του, αλλά και στους άλλους η στην ζωή τους. Δεν ζούμε απομονωμένοι και κάθε μας ενέργεια αφορά εμάς, αλλά και τους άλλους –  συγγενείς, φίλους, συνεργάτες, γνωστούς η αγνώστους…και όλη την ανθρωπότητα, της οποίας αποτελούμε μέρος  – είτε άμεσα, είτε έμμεσα, βέβαια όμως. Επιφέρουμε αποτελέσματα – συνειδητά η ασυνείδητα – στον εαυτό μας η στο περιβάλλον μας – άλλοτε καλά και άλλοτε δυσάρεστα, έως καταστροφικά.

Όταν από νωρίς, από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας, από τα πρώτα μας κιόλας βήματα, μαθαίνουμε να αντιγράφουμε μοντέλα συμπεριφοράς, να γινόμαστε υπό-κείμενα εκπαίδευσης – όπως ένα άγριο ζώο σε τσίρκο, με την απειλή της τιμωρίας, η την ίδια την τιμωρία για conformity συμβιβασμό στις προσταγές του αφέντη/γονιού (που έχει εκπαιδευτεί επίσης ανάλογα), του δασκάλου στο σχολείο, του καθηγητή, του αξιωματικού στον στρατό, τότε το άπειρο ον που λέγεται Άνθρωπος έχει πια γίνει ένα πειθήνιο, υπάκουο όργανο έτοιμο για εκμετάλλευση από το Αφεντικό η τον προϊστάμενο, τον νόμο, την κυβέρνηση και κάθε μορφή εξουσίας χωρίς να διαμαρτύρεται η να αμφισβητεί το σύστημα, ένα καθεστώς που δημιούργησε αυτές τις δομές για εμάς, χωρίς εμάς, διαμορφώνοντας απαθή και άβουλα, συμβιβασμένα και ομογενοποιημένα παραγωγικά-καταναλωτικά – με ημερομηνία παραγωγής –  προϊόντα, με αριθμό ταυτότητας και κατά προσέγγιση ημερομηνία λήξης . Μας δόθηκε βέβαια η ψευδαίσθηση της ελευθερίας μέσω της ψήφου (με δικά τους κόμματα και πολιτικούς που εκπαιδεύτηκαν στο να υπακούν κάποιον αφέντη και να εξουσιάζονται υπ(ο)-αλλήλοις), της ελευθερίας του λόγου (συζητήσιμο), παραχωρώντας μας δικαιώματα, λες και χρειάζεται κάποιος η κάποιοι να μας επιτρέψουν – μόνον ένας ανελεύθερος χρειάζεται χάρτα δικαιωμάτων – να είμαστε η να κάνουμε. Μέσω της τρομοκρατίας, της απειλής τιμωρίας δεχτήκαμε να καταπιέσουμε την άπειρη και ελεύθερη φύση μας, το ποιόν μας και προσαρμοστήκαμε σαν καλά παιδιά.

Όμως η ασφάλεια και η ευτυχία που ψάχνει ο άνθρωπος βρίσκεται μέσα του, ο ίδιος δημιουργεί στο μυαλό του την ασφάλεια η την ανασφάλεια, την ευτυχία η την δυστυχία, δεν είναι ούτε το σπίτι, ούτε το αυτοκίνητο, ούτε οι καταθέσεις στην τράπεζα, ούτε τα πτυχία και η ‘εξέχουσα θέση’ και αυτό ερχόμαστε σήμερα όλοι να καταλάβουμε με έναν επώδυνο τρόπο.

Ο Άνθρωπος είναι η μοναδική και αμετάβλητη ΑΞΙΑ, η μόνη πραγματική αξία που υπήρξε, υπάρχει και θα υπάρξει ποτέ. Ο Άνθρωπος έχει την δύναμη να αλλάζει το περιβάλλον του (με φράγματα, με γέφυρες, κατασκευές, με την πίστη του στον εαυτό του, με την δύναμη του πνεύματος και της ολιστικής θεώρησης των πραγμάτων και του σύμπαντος) χρησιμοποιώντας την υπέρτατη κινητήρια δύναμη της διάνοιάς του, τις ΙΔΕΕΣ. Ο άνθρωπος είναι ένα πνευματικό ον ενσαρκωμένο το οποίο έχει ως εργαλείο την διάνοιά του, την σκέψη. Δυστυχώς όμως η διάνοιά του παρ’ ότι είναι από την φύση της αλάνθαστη στο να κάνει υπολογισμούς, συγκρίσεις και να βρίσκει διαφορές, έχει δεχτεί τόσα πολλά εσφαλμένα δεδομένα, ψευδή αξιώματα, ψευδείς ειδήσεις και πληροφορίες που τα πίστεψε ως πραγματικότητα. Έτσι έχει χτίσει μια βάση δεδομένων από την οποία η διάνοιά του κάνει υπολογισμούς και βγάζει συμπεράσματα, παίρνει αποφάσεις εντελώς εσφαλμένες (όπως θα έκανε και ένας σύγχρονος ηλεκτρονικός υπολογιστής υψηλής τεχνολογίας εάν τον τροφοδοτούσαμε με λάθος δεδομένα, στοιχεία για να λύσει ένα πρόβλημα).

Έτσι δεν είναι τυχαίο όταν βλέπουμε επιστήμονες, καθηγητές, νομπελίστες να αποτυγχάνουν στην ζωή τους, στα οικονομικά τους, στις φιλίες τους, στον έγγαμο βίο τους η να αρρωσταίνουν από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ η κακή διατροφή, να δυστυχούν η και να αυτοκτονούν ακόμα. Συνεπώς η ευτυχία, η ασφάλεια, οι σωστοί υπολογισμοί και αποφάσεις, δεν έχουν να κάνουν με την παιδεία, την μόρφωση, τα πτυχία ή το ύψος των τραπεζικών καταθέσεων αλλά με κάτι άλλο, κάτι πιο εσωτερικό, κάτι που δεν φαίνεται εκ πρώτης όψεως και που λίγοι διαθέτουν.

Τι είναι αυτό? Μα η καθαρή κατάσταση της ανθρώπινης διάνοιας φυσικά. Η διάνοια που απέκτησε και πιστοποίησε, τα δεδομένα που διαθέτει στην μνήμη της, μέσω της παρατήρησης και της δοκιμής και όχι από επιβεβλημένες ‘αλήθειες’ από αυθεντίες όπως οι γονείς η οι δάσκαλοι, ούτε από εγγραφές που καταχωρήθηκαν σε κατάσταση ασυνειδησίας, μίμησης, σε κατάσταση ύπνωσης, σε κατάσταση τρόμου, φόβου η απειλής!

Η διαδικασία της εξάλειψης, από την διάνοιά του, όλων των ψευδών δεδομένων που έχει καταγράψει κάποιος στην διάρκεια της ζωής του, η εξάλειψη των περιοριστικών του πιστεύω και πεποιθήσεων, που τον οδηγούν σε λάθος αποφάσεις, επιλογές η σε αυτό καταστροφικές συμπεριφορές η έξεις, είναι δυνατή και έχει σίγουρα αποτελέσματα. Μέσω συγκεκριμένης δοκιμασμένης τεχνογνωσίας, με εχεμύθεια, σε ασφαλές περιβάλλον, με δυο η τρείς συνεδρίες την εβδομάδα μπορεί κάποιος τώρα να επιφέρει μια ουσιαστική αλλαγή προς το καλύτερο, σε μια όμορφη, γεμάτη εκπλήξεις περιπέτεια εξερεύνησης του μεγαλύτερου αγνώστου, του εαυτού του και της διάνοιάς του.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον συγγραφέα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

About the author

Relative Posts