blog

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων στη ζωή

Ο άνθρωπος αντιμετωπίζει καθημερινά, επώδυνα συναισθηματικά προβλήματα σχετικά με, τον έρωτα, το σεξ, την επικοινωνία του με το άλλο φύλο,την φιλία, την εργασία, με τον γάμο, με τα παιδιά του, με τα οικονομικά του, με τον εαυτό του και αισθάνεται οτι δέχεται συνεχώς πυρά απο πολλά μέτωπα.

Ετσι, αισθάνεται σύγχυση–ελλείψει γνώσεων – και ανήμπορος να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και με βεβαιότητα τα προβλήματα της ζωής που τον βομβαρδίζουν διαρκώς και ανελέητα.

Τα προβλήματα αυτά τον συνθλίβουν λίγο λίγο και τον οδηγούν στην εσωστρέφεια, στην θλίψη και στην απάθεια, αφού καταλήγει σταδιακά να πιστεύει, οτι δεν μπορεί να ξεφύγει απο αυτά.

Ετσι σταματάει- με το πέρασμα των χρόνων -να αισθάνεται, να ελπίζει, να αγωνίζεται, και περιορίζει τα όνειρά του και την δράση του.

Αφήνεται στην τυχαιότητα της ζωής και των ανεξέλεγκτων καταστάσεων, αποδεχόμενος ετσι την ανικανότητά του να βελτιώσει τα ‘πράγματα’ και να γίνει αιτία στην ζωή του.

Εγκαταλείπει τον εαυτό του έρμαιο της  τύχης του και αποποιείται της υπευθυνότητας που χρειάζεται να αναλάβει ο ίδιος για να αλλάξει την κατάστασή του προς το καλύτερο.

Η άγνοιά του να αντιμετωπίζει με επιτυχία αυτά τα προβλήματα, που φαινομενικά δεν έχουν τελειωμό, τον οδηγούν βαθμιδωτά, στην παραίτησή του απο την ζωή.

Ετσι, αργοσβήνει το πάθος του να επιφέρει αλλαγές βελτίωσης και χάνει την δημιουργικότητά του.

Προσαρμόζεται στο λίγο, το γνωστό,το λιγότερο επώδυνο, χαμηλώνοντας σταδιακά τον πήχη των στόχων του με αποτέλεσμα την πνευματική και υλική του συρρίκνωση.

Η εσωστρέφεια, η εγκατάλειψη και η απάθεια – για να μην πονάει – εχουν σαν αποτέλεσμα την διακοπή της επικοινωνίας του με τους ‘άλλους’, αλλά και με οτι επιθυμούσε και ονειρευόταν μέχρι ‘χθές’.

‘Ξεκόβει’ με αυτά και παύει έτσι να εχει σχέση με οτι τον τροφοδοτούσε με ενέργεια για δράση και για αποτελέσματα.

Οι αποτυχημένες ερωτικές σχέσεις, τα αποτυχημένα του επαγγελματικά σχέδια, οι αποτυχημένες του προσπάθειες να αποκτήσει χρήματα η πλούτο, ο αποτυχημένος του γάμος, οι αποτυχημένες φιλίες, ολα τον εχουν πληγώσει και πικράνει σε τέτοιο βαθμό που πλέον καταπιέζει τα συναισθήματά του για να μην νοιώθει, να μην πονά.

Ο φόβος φωλιάζει μέσα του και η αποτυχία σκιάζει τις φιλοδοξίες του και τα όνειρά του.

Διακόπτοντας η περιορίζοντας ομως την επικοινωνία του οδηγείται στην μιζέρια, στην αφάνεια και στον ‘θάνατο’,  αφου  ‘κάποιος είναι τόσο ζωντανός οσο η ικανότητά του να επικοινωνεί.’

Η ανικανότητα του η η άγνοιά του να επικοινωνεί ελεύθερα και ολοκληρωμένα, του επιφέρει μεγαλύτερα και η περισσότερα προβλήματα.

Οι ημέρες του σκιάζονται απο έντονα συναισθήματα σύγχυσης και ανασφάλειας.

Ο θυμός και ο εντονος ανταγωνισμός που αισθάνεται– στις ‘καλές’ του ημέρες- τον οδηγούν σε παράλογα ξεσπάσματα που τα δικαιολογεί ρίχνοντας την ευθύνη σχεδόν πάντα στους άλλους, στην κακή του τύχη η στην μοίρα του!

Ετσι αποτραβιέται απο την ζωή και αποφασίζει οτι -αφου δεν γνωρίζει πως να έλξει ερωτικά μια γυναίκα,  εναν άνδρα- οπως την η τον ονειρευόταν- η πως να δημιουργήσει εναν επιτυχημένο γάμο και μια οικογένεια – ετσι οπως την φανταζόταν οταν ηταν στην εφηβεία -η πως να αποκτήσει τα χρήματα η τα πλούτη και τα πράγματα που επίσης ονειρευόταν και φιλοδοξούσε να εχει- ολα είναι θέμα τύχης!

Με την δικαιολόγηση αυτή ξεγελάει τον εαυτό του μια και δεν αποδέχεται την ανικανότητά του και μεταβιβάζει την ευθύνη της αποτυχίας του στην τύχη και το πεπρωμένο.

Για να αισθανθεί ετσι λιγο καλύτερα με τον εαυτό του ωστε να συνεχίσει να ‘βρίσκεται’ και να ελπίζει αμυδρά οτι κάποτε ισως χαμογελάσει και σ’εκείνον η θεα τύχη!

Ομως, υπάρχουν ανώτερα δεδομένα και πληροφορίες που βρίσκονται καταγεγραμμένες διάσπαρτες ολόγυρά μας και χιλιάδες παραδείγματα ανθρώπων που πήραν μια απόφαση και μπήκαν σε δράση να αλλάξουν και να βελτιώσουν οι ίδιοι την κατάστασή τους και την ζωή τους και τα κατάφεραν.

Ο Αναστάσης Μαρασλής είναι ενας απο αυτούς, τους αυτοδημιούργητους ανθρώπους, που ξεκίνησαν απο το μηδέν ψάχνοντας απαντήσεις για ανάλογα ερωτήματα που τον απασχολούσαν απο την εφηβεία του. Γι’ αυτό μελέτησε πολλές φιλοσοφίες, μεθόδους, παρακολούθησε δεκάδες σεμινάρια και διαλέξεις-στην Ελλάδα και στο εξωτερικό- ψυχολογίας ,NLP,γνωστικών σπουδών και επένδυσε πολύ χρόνο για να κατανοήσει  επιστημονικά συγγράματα, θεωρήσεις και νέες ιδέες.

Ολα αυτά αποδείχτηκαν σε κάποιον βαθμό χρήσιμα και τον βοήθησαν να δώσει απαντήσεις – αλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο – ετσι πήρε το απαύγασμα ολων του των εμπειριών, των μελετών και θεωρήσεων, των τελευταίων τριάντα πέντε χρόνων και ξεκίνησε την συγγραφή βιβλίων.

Σκοπός του?

Η μετάδοση στο κοινό συγκεκριμένων γνώσεων και ανώτερων δεδομένων, απλά δοσμένων, με κατανοητό τρόπο, για την εφαρμογή τους στην καθημερινή ζωή και επίλυση ολων αυτών των προβλημάτων, αφαιρώντας ετσι την άγνοια, το μυστήριο και την σύγχυση που υπάρχει γύρω απο τα θέματα αυτά για μεγαλύτερη ευχαρίστηση απο την ζωή, περισσότερη πνευματική και σωματική υγεία, αρμονικότερες ερωτικές σχέσεις και αγαπημένες, αδιάσπαστες οικογένειες, δημιουργία πλούτου, οικονομικής και επαγγελματικής ανεξαρτησίας.

Η μέθοδός του είναι απλή και επικεντρώνεται στην ενίσχυση των ανθρωπίνων ικανοτήτων με την χρήση της λογικής, την δημιουργία συμφωνιών και την λήψη αποφάσεων που φέρνουν μετρήσιμες βελτιώσεις.

Αλλαγές, στις πεποιθήσεις του ατόμου που το περιορίζουν να δει την αλήθεια και που το κρατάνε εγκλωβισμένο στα εμπόδια και στην φυλακή που εχει χτίσει γύρω του με τις περιοριστικές του θεωρήσεις και τα ‘επιβεβλημένα’ απο ‘άλλους’ πιστεύω του.

Αμφισβήτηση των μη δημιουργικών και καταστροφικών του ‘πιστεύω’ και επαναδιατύπωση νέων, λειτουργικών και επιβιωτικών.
Επανεκπαίδευση στην ικανότητα και στην επιτυχία.

Εκπαίδευση στην επικοινωνία –  θεμελιώδης παράγοντας για την ευτυχία του – για την δημιουργία και την ανάπτυξη του ατόμου σε κάθε του ρόλο στην ζωή.

Ακόμη, η ελπίδα στο άτομο αποκαθίσταται βαθμιδωτά και το ιδιο αναλαμβάνει περισσότερο έλεγχο στην ζωή του- μαθαίνοντας πως να αντιμετωπίζει τα προβλήματά του με επιτυχία- ξανακερδίζοντας ετσι την χαμένη εμπιστοσύνη στον εαυτό του και περισσότερη αυτοπεποίθηση!

Ο Αναστάσης Μαρασλής δίνει  διαλέξεις και σεμινάρια -στα Ελληνικά και στα Αγγλικά -στην χώρα μας και με πρόσκληση, κατόπιν συμφωνίας στο εξωτερικό, σε άτομα που θέλουν να βελτιώσουν την ζωή τους σε κάποιον απο τους ανωτέρω τομείς, σε εταιρίες, επιχειρήσεις  η σε ολιγομελείς ομάδες, σε εργαζόμενους σε δημόσιες υπηρεσίες η δήμους και ετερόφυλα ζευγάρια – με την προυπόθεση οτι δεν ακολουθείται φαρμακευτική αγωγή για ασθένειες της ψυχικής σφαίρας.

Ενα ατομο είναι τόσο ελεύθερο οσο ελεύθερο είναι να αλλάζει τις πεποιθήσεις του αυτόβουλα και λογικά ετσι ωστε να επιτυγχάνει τα όνειρά του και τις φιλοδοξίες του με βεβαιότητα.

About the author

Relative Posts