blog

‘η Επίθεση ‘

Απευθύνομαι στον φίλο-αναγνώστη που με κάλεσε στο τηλέφωνο σήμερα το πρωί. Του απαντώ δημόσια γιατί θεωρώ πως υπάρχουν και άλλοι φίλοι που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα μειωμένης αντίληψης-κατανόησης, στην ζωή τους γενικότερα.

Θεωρώ λοιπόν πως μπροστά στον παραλογισμό που επικρατεί στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, τις προεκλογικές υποσχέσεις και τα μετεκλογικά οικονομικά μέτρα που είναι αντίθετα από ότι η νυν κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ δημόσια είχε προεκλογικά εξαγγείλει, αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο της ανεργίας, στα πρόθυρα μιας ατομικής και Εθνικής χρεοκοπίας, αντιμέτωπος με αντισυνταγματικά αντιεπιβιωτικά οικονομικά μέτρα, αντιμέτωπος με την κατάφωρη κατάλυση βασικών άρθρων του Ελληνικού Συντάγματος και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, τις εκπτώσεις στην ασφάλιση και στον τομέα της υγείας, στις πολεμικές συρράξεις που συντελούνται στην Μεσόγειο αλλά και στην Ουκρανία, αντιμέτωπος με την αλλοίωση της σύνθεσης του πληθυσμού της Ελλάδας με την αθρόα εισαγωγή λαθρομεταναστών και την αυθαίρετη, επί της ουσίας, κατάργηση των εθνικών συνόρων της χώρας μας – είναι ένα μέρος των προβλημάτων που ενεργούν καταπιεστικά σε κάθε Έλληνα, αλλά και σε εσένα – όπως είναι και κάποιοι από τους λόγους που βρίσκεσαι σε σύγχυση, αφού αισθάνεσαι ανίσχυρος και ανασφαλής για το μέλλον, το δικό σου και της οικογένειάς σου.

Η εμπιστοσύνη σου έχει κλονιστεί απέναντι στους διαχειριστές της εξουσίας, στην εκάστοτε κυβέρνηση που εκδίδει κάθε λίγο φιρμάνια εις βάρος σου.

Μήπως η έλλειψη συγκέντρωσης, η μειωμένη αντίληψη σου προέρχεται από την έλλειψη κατανόησής σου απέναντι σε μια ‘πραγματικότητα’ που προσπαθούν να σου επιβάλουν αγαπητέ φίλε, με μέτρα και νομοθετήματα που είναι άδικα, ανήθικα και αντισυνταγματικά?

Μήπως οφείλεται σε έναν εσωτερικό μηχανισμό αντίδρασης και κλείνεις τις ασφάλειες για να μην το κάψεις?

Όταν όμως κλείνεις τους μηχανισμούς της αντιληπτικότητας σου και της κατανόησής σου δεν κλείνουν μόνο για αυτά τα συγκεκριμένα προβλήματα αλλά γενικά και για όλα. Εξ ου και η αδυναμία σου να συγκεντρωθείς, η μειωμένη σου αντίληψη, η ευερεθιστότητα σου και η ανησυχία σου.

Η λύση είναι η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ.

Ασφαλώς και δε μπορείς να συμφωνήσεις με αυτό που σε οδηγεί σε οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό, στο μη επιβιωτικό, πώς γίνεται να δεχτείς και να συμφωνήσεις με τους τρομοκράτες της ‘ελεύθερης’ δημοσιογραφίας που παραχαράσσουν καθημερινά την αλήθεια σε ένα αγώνα πειθαναγκασμού σου να υποκύψεις?

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα:
1. Η ΑΡΝΗΣΗ ( Denial), δηλαδή να υποκρίνεσαι κάνοντας ότι δεν υπάρχει, όμως η άρνηση δεν δίνει λύση στο πρόβλημα, αντιθέτως κάθε ξημέρωμα αυτό μεγαλώνει.

2. Ούτε ME TO ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΕΙΣ βρίσκοντας υπεκφυγές και διάφορες δικαιολογίες, που λες για να μην το αντιμετωπίσεις – όπως μου είπες (χωρίς να το απορρίπτω) ότι φταίνε οι ψεκασμοί – ασχολούμενος με άλλα θέματα αλλά όχι με το πρόβλημα αυτό καθ’ αυτό.

3. Ούτε η ΑΠΟΦΥΓΗ ( Avoidance) – δηλαδή η φυγή μακριά από το πρόβλημα – ανέφερες κάτι για το εξωτερικό – αφού το πρόβλημα θα το αντιμετωπίσεις στο μέλλον η πιθανόν και εκεί που θα πάς.

4. Ούτε φυσικά με το να ΥΠΟΚΥΨΕΙΣ ( Succumb) δηλαδή να παραδοθείς αμαχητί, έρμαιο των εχθρών, καταπιεστών σο,υ αφημένος στο έλεός τους μήπως και σου δείξουν κάποια συμπόνια και σε αφήσουν να ζήσεις με τα συσσίτια.

5. Η αντιμετώπιση είναι μια Η ΔΡΑΣΗ και Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ απευθείας
.
Συγκέντρωσε στοιχεία, μάθε, συνασπίσου και αντιμετώπισε με πλήρη συνείδηση και θέση ξεκάθαρη το κάθε πρόβλημα ξεχωριστά, με ατομική και ομαδική προσπάθεια.
Αυτή η μορφή αντιμετώπισης σου δίνει έλεγχο και σε καθιστά ΑΙΤΙΑ αφού ΕΣΥ αναλαμβάνεις να κάνεις κάτι για το(α) πρόβλημα(τα) και επανακτάς έτσι την αντιληπτικότητά σου και την ικανότητά σου να ΔΡΑΣ και να ΕΙΣΑΙ.

Αυτός που ΔΡΑ, ΕΙΝΑΙ.

Ζωντανός είναι όποιος δρα, όποιος φέρνει κάποιο αποτέλεσμα.

Ο βαθμός της δράσης σου καθορίζει και το πόσο ζωντανός είσαι. Ένας νεκρός έχει μηδενική δράση και δεν ΕΙΝΑΙ (σαν ύπαρξη, οντότητα).

Δυστυχώς ολόγυρά μας υπάρχουν πολλοί νεκροί που περιφέρονται ανάμεσά μας και αντλούν την ενέργειά όσων προσπαθούν να πετύχουν κάτι, αποθαρρύνοντάς τους η απειλώντας τους για να τους σταματήσουν και να υποκύψου, όπως αυτοί.

ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΠΤΕΙΣ, ΔΡΑΣΕ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ!

[email protected]
www .anastasismaraslis .com
www.facebook.com/Wolf.or.Sheep
www.facebook.com/The.Silence.of.Men

About the author

Relative Posts