blog

Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Αν Επικοινωνία είναι η ανταλλαγή μηνυμάτων, μεταξύ δύο η περισσοτέρων ζωντανών οργανισμών, σε εναλλασσόμενους ρόλους, ‘πομπού’ και ‘δέκτη’, μέχρι του σημείου που, αμοιβαία συναινέσει, ολοκληρώνεται αυτή η κυκλική ροή της επικοινωνίας από-προς και αντίστροφα –  Τότε, το ραδιόφωνο, η τηλεόραση, ο κινηματογράφος και το ιντερνέτ αποτελούν μέσα εκμηδένισης της δημιουργικότητας και έκφρασης του ατόμου. Αφού αυτά εκπέμπουν ΜΟΝΟΔΡΟΜΑ και καθιστούν τον θεατή άβουλο δέκτη, ο οποίος έτσι σταδιακά εκπαιδεύεται στην παθητικότητα, στην πνευματική και σωματική οκνηρία, στην ενεργειακή του εξάντληση, λόγω καθήλωσης και ανικανότητας του να δράσει η να επιστρέψει την ροή. Έτσι ο θεατής ‘οικο-σκευο-ποιείται’ (γίνεται ένα με τον οικιακό εξοπλισμό, τον καναπέ η την πολυθρόνα) και σταδιακά εκφυλίζεται εγκεφαλικά (έξαρση αλτσχάιμερ, αλκοολισμού) και σωματικά (παχυσαρκία).

Αν λάβουμε υπ’ όψη μας ότι ο άνθρωπος είναι ένα πνευματικό όν που δημιουργεί στο πνευματικό σύμπαν πρώτα και μετά μπαίνει σε δράση για να υλοποιήσει στο φυσικό, τότε τα σύγχρονα μέσα, ως ανωτέρω,  τον αποσυνδέουν από την πνευματική του υπόσταση και κατ’ επέκταση την δημιουργικότητα του.

Παθητικά όντα, στερούμενα φαντασίας, με οκνή σκέψη, οκνό σώμα, χωρίς όνειρα, παγιδευμένα σε ‘προκάτ’ κόσμους, ‘προκάτ’ πραγματικότητες αποτελούν προϊόντα εκμετάλλευσης, χειραγώγησης, υπηρέτες του σύγχρονου MATRIX που δημιούργησαν κάποιοι που διαθέτουν μια εξελιγμένη τεχνογνωσία Ελέγχου των μαζών.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ ‘ΤΟ’ ΜΥΣΤΙΚΟ.

Εχθές το βράδυ είχα μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τέσσερεις φίλους. Η ανταλλαγή ιδεών και θέσεων μεταξύ μας, σε γρήγορους ρυθμούς, ήταν μια έντονη, αλλά αποδοτική, διανοητική διεργασία, από την οποία μου αποκαλύφθηκε, λίγο μετά, η κεντρική ιδέα/μυστικό της προόδου και της επιτυχίας, σαν μια επίγνωση! Ένα μυστικό που μόλις σας αποκαλυφθεί, πιο κάτω, και το δοκιμάσετε, σημαντικές αλλαγές θα αρχίσουν να συμβαίνουν στην ζωή σας! Συνήθως τα μυστικά είναι κρυμμένα στα πιο απίθανα μέρη και πίσω από εκεί που κανείς δεν πρόκειται να κοιτάξει.

Η οικογένεια, το σχολείο, οι κυβερνήσεις, οι νόμοι, το ‘πολιτικά ορθό’, είναι μέρος από τους σταθμούς/κέντρα και μέσα της διαρκούς εκπαίδευσής μας.

Η εκπαίδευσή μας, κατά κανόνα, έχει έναν στόχο. Να μας μάθει να συμφωνούμε!

Σαν να αποφάσισε κάποια ‘αόρατη δύναμη’ ή κρυφή ‘ελεγκτική εξουσία’ ότι οι άνθρωποι είμαστε ‘είδος προς συμμόρφωση’!

Το ‘απώτερο’ σχέδιο, αυτής της εκπαίδευσης, είναι να μας μάθει πως να συμφωνούμε πάντα και σε ότι απαιτείται από τα ‘κέντρα εξουσίας’ – είτε αυτά είναι οι γονείς, οι δάσκαλοι, η διεύθυνση της εταιρίας που εργαζόμαστε, οι αρχές, οι νόμοι του κράτους, οι κυβερνήτες του, η ελίτ!

Η μέθοδος που χρησιμοποιεί το σχέδιο αυτού του εκπαιδευτικού συστήματος είναι η ΧΡΗΣΗ ΔΥΝΑΜΗΣ. Γι αυτό η δύναμη έχει ανακηρυχτεί στην εποχή μας ως η μεγαλύτερη αξία. Η ΔΥΝΑΜΗ είτε είναι/προέρχεται: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ (η κοινωνική καταξίωση-να είσαι γνωστός δηλαδή, συνήθως συνοδεύεται και από οικονομική δύναμη), ή από ΩΜΗ ΒΙΑ (επιβολή, κυριαρχία με τον πόλεμο, την επίδειξη ΙΣΧΥΟΣ).

Η ΔΥΝΑΜΗ έχει τα εξής χαρακτηριστικά:  ανταγωνισμό, προσπάθεια, επιβάλλει, τιμωρεί, καταστρέφει, επιζητά την νίκη (άρα θέλει και επιδιώκει την αντιπαλότητα για να αντιλαμβάνεται τον ‘εαυτό της’), διαταράσσει το περιβάλλον ή από όπου περνάει, τραυματίζει (ψυχικά ή σωματικά), κάνει θόρυβο, διαπλέκεται, χειραγωγεί, εκμεταλλεύεται, κάνει κατάχρηση (από την φύση της είναι αδηφάγος), ποτέ δεν είναι αρκετή γι αυτόν που την έχει, είναι αυτοκαταστροφική και επιφέρει την ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ , ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ, ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ. Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.

Η ΔΥΝΑΜΗ είναι Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ. (Θα γράψω περισσότερα για την δύναμη σε άλλο άρθρο μου αφού είναι αδύνατο να εξαντλήσω το θέμα εδώ).

Λοιπόν, με το που γεννιόμαστε οι γονείς μας ξεκινούν την εκπαίδευσή μας στις συμφωνίες (όπως άλλωστε εκπαιδεύτηκαν και αυτοί). Η συμφωνίες είναι προϋπόθεση για κοινωνικοποίηση, νομιμοποίηση και αναγνώριση. Η αντίσταση είναι σχεδόν αδύνατη στα πρώιμα άγουρα χρόνια του ανθρώπου.

Στο μεγαλύτερο μέρος του ‘εκπαιδευτικού συστήματος’ η συμφωνία μας είναι επιβεβλημένη χωρίς να μπορούμε να αντισταθούμε. Γεννιόμαστε σε έναν κόσμο ‘μεγάλων’ ανυπεράσπιστοι, αδύναμοι και εξαρτημένοι. Η συμφωνία μας στα όσα μας λέγονται και μας επιβάλλονται είναι θέμα επιβίωσης. Έτσι λοιπόν η εκπαίδευσή μας και η ‘συμμόρφωση’ στην παγίδα των ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ξεκινάει, όπως ανέφερα και πιο πάνω, από τα πρώιμα, νηπιακά, χρόνια (προτού καν αναπτύξουμε κριτική ικανότητα) και εύκολα, εκπαιδευμένοι πια, συνεχίζουμε να συμφωνούμε έως τα βαθιά μας γεράματα …και το θάνατο.

Η κοινωνία μας είναι έτσι δομημένη – από το ‘σύστημα’ διοίκησης – που απαιτεί την συμφωνία σου,  προκειμένου να είσαι υπαρκτό πρόσωπο, να έχεις δικαίωμα στην εργασία, να μπορείς να αγοράζεις και να συναλλάσσεσαι.

Σε αντάλλαγμα ταξινομείσαι με αριθμημένη ληξιαρχική πράξη γέννησης, σου δίνεται αριθμός ταυτότητας, χρειάζεται να έχεις μόνιμο τόπο διαμονής – οδό και αριθμό – αριθμό φορολογικού μητρώου, αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, αριθμό εκλογικού μητρώου, κλπ.

Οι ειδικοί, οι νομοθέτες, οι πολιτικοί, οι επιστήμονες, οι ‘άρχουσα τάξη’ η ελίτ,  απαιτεί και επιβάλει συμφωνίες- ‘συμμόρφωση’.

Ο λαός επιτρέπεται να κινείται μέσα στα πλαίσια που του ορίζουν και η ανυπακοή τιμωρείται (ΤΙΜΩΡΙΑ-ΔΥΝΑΜΗ). Η τηλεόραση, που ελέγχεται, μεταδίδει τα μηνύματα της ‘άρχουσας τάξης’ και σου επιβάλει καθημερινά μια ‘ ψευδή πραγματικότητα’ – μέσω της επανάληψης –πώς να ζεις, τι να ψωνίζεις, τι είναι αποδεκτό, τι είναι νόμιμο και διαμορφώνει τις ‘αξίες’ σου και την ζωή σου και όλα αυτά με την συμφωνία σου!

Το MATRIX είναι υπαρκτό και είσαι μέσα σε αυτό.

Άνθρωποι έξυπνοι, πληροφορημένοι, ικανοί, δραστήριοι, ηθικοί, γενναίοι, καλοπροαίρετοι, καλοκάγαθοι, φιλάνθρωποι, που αμφισβητούν την εικονική πραγματικότητα, αποτελούν άμεση απειλή για το MATRIX. Τα πρόβατα στο μαντρί, είναι η ιδανική κατάσταση που θέλουν για μας. Υπάρχει όμως κάτι που μπορεί να ανατρέψει όλα τα ανωτέρω και αυτό είναι το μυστικό και το αντίδοτο σε όλα τα ανωτέρω.

Το μυστικό είναι:  Διαφωνείστε!

Διαφωνείστε με κάθε τι που είναι:

 

-ανήθικο,

-ανεύθυνο,

-αρνητικό,

-αντικοινωνικό,

-αγενές,

-απαισιόδοξο,

-αντιδραστικό,

-ανταγωνιστικό,

-αναξιόπιστο,

-απαξιοτικό,

-αόριστο,

-άδικο,

-αλόγιστο,

-ανεξακρίβωτο

-αντιφατικό,

-ανέντιμο,

-ακριβό,

-απωθητικό,

-απρόθυμο,

-ανελεύθερο,

-αντιπαθητικό,

-απολυταρχικό,

-αντισυνταγματικό,

-απάνθρωπο,

-ανθελληνικό,

-ακατανόητο,

-αρρωστημένο,

-αδυναμία,

-αρρώστια,

-ανικανότητα,

-απιστία,

-βολικό,

-βλαβερό,

-βρώμικο,

-γενικό,

-γενικευμένο,

-δυστυχία,

-δραματικό,

-εξουσιαστικό,

-επιβεβλημένο,

-έξη,

-υστερόβουλο

-υποκριτικό,

-υποτιμητικό,

-υποτακτικό,

-εγκληματικό

-καταπιεστικό,

-καταχρηστικό,

-κλειστό,

-κρυφό,

-κενόδοξο,

-κακοπροαίρετο,

-μηδενιστικό,

-ματαιόδοξο,

-μυστικό,

-μίζερο,

-παρεκκλιτικό,

-προδοσία,

-προδότες,

-παράλογο,

-παραφροσύνη,

-περιοριστικό,

-παράνομο,

-πεσιμιστικό,

-περιφρονητικό,

-πλασματικό,

-παραβατικό,

-πρόβλημα,

-ψέματα,

-ψεύτικο,

Άνθρωποι που τόλμησαν να διαφωνήσουν έμειναν στην Ιστορία, όπως οι αδελφοί Ράιτ, που αψηφώντας και διαφωνώντας με τους ‘ειδικούς’, επιστήμονες της εποχής (οι οποίοι απεδείκνυαν ότι τίποτα βαρύτερο του αέρα δεν μπορεί να πετάξει) κατάφεραν το 1903 να κάνουν την πρώτη τους ελεγχόμενη επανδρωμένη πτήση, επειδή τόλμησαν να διαφωνήσουν με ότι ίσχυε μέχρι τότε (δηλαδή με τις υπάρχουσες συμφωνίες της εποχής).

Ένας τολμηρότερος και γενναίος αστροφυσικός, μαθηματικός ήταν ο Γαλιλαίος ο οποίος το 1605 διαφώνησε με την επικρατούσα άποψη της εποχής εκείνης ότι η γη δεν κινείται και εδιώχθη και καταδικάστηκε από την Ιερά εξέταση σαν αιρετικός επειδή πίστευε και διακήρυττε ότι η Γή κινείται.

Άνθρωποι της νεότερης ιστορίας που τόλμησαν να διαφωνήσουν με την πραγματικότητα των άλλων κατάφεραν να διαπρέψουν και να ξεχωρίσουν. Ένας από αυτούς ήταν και ο Άλμπερτ Αινστάιν ο οποίος διαφώνησε με τις επικρίσεις και την υποτίμηση που είχε δεχτεί από τους δασκάλους του σαν ανεπίδεκτος μαθήσεως.

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ διαφώνησε με την ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ, ΤΟΝ ΦΑΡΙΣΑΙΣΜΟ και με την υψηλότερη σε ποιότητα και αξία, ζωοδότρια μορφή ενέργειας, ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ διέλυσε την ΔΥΝΑΜΗ και την οδήγησε στην συντριβή. Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ έδειξε με την ΑΝΑΣΤΑΣΗ του την ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ με την οποία άλλωστε συντέλεσε τα θαύματά του κατά την διάρκεια της ενσάρκωσής του και παραμονής του στην Γή!

Διαφώνησε λοιπόν με όλους εκείνους που σου λένε τι δεν μπορείς να κάνεις και φτιάξε την δική σου πραγματικότητα με ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΦΥΣΗ, με επιμονή, με ΑΓΑΠΗ, στοργή, ομόνοια, ολοκληρώνοντας πάντα αυτό που ξεκινάς να κάνεις. Στο τέλος όλοι όσοι σου έλεγαν γιατί δεν θα τα καταφέρεις ή που προσπαθούν να σε σταματήσουν, θα παραμερίσουν και θα πέσουν στην ΑΠΑΘΕΙΑ και θα συντριβούν ή θα σε ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ για την επιμονή σου και την επιτυχία σου.

ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ!

 

About the author

Relative Posts