blog

‘ΜΙΑ ΘΕΩΡΗΣΗ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ’

Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΟΥ.

 

Αγαπητέ φίλε (η) τις ημέρες αυτές, που για κάποιους αποτελούν πρόκληση για αλλαγή και για άλλους απειλή του κατεστημένου και του γνωστού – όσο μέτριο, μίζερο η ζοφερό και αν είναι – ακούγονται και μεταδίδονται πολλά και διάφορα σενάρια – δραματοποιημένα τα περισσότερα- έτσι όλη η κατάσταση δημιουργεί σε αρκετούς από εμάς στεναχώρια, κατάθλιψη και άγχος.

Η χαρά της ζωής μας λιγοστεύει και λίγοι είναι εκείνοι που με αυτοπεποίθηση και βεβαιότητα στον εαυτό τους (αυτό σημαίνει άλλωστε ‘έχω αυτοπεποίθηση’), τολμούν να αμφισβητήσουν το γνωστό, όσο και αν αυτό τους καταπιέζει και τους ωθεί λίγο λίγο, βαθμιδωτά, στην εξαθλίωση και στην αφάνεια. Όμως, ο φόβος είναι ο χειρότερος σύμβουλος για να πάρει κάποιος από εμάς οποιαδήποτε απόφαση και σημειώσατε πως ο φόβος αποτελεί το κατεξοχήν μέσο χειραγώγησης των μαζών. Ο φόβος φιμώνει την φωνή σου και περιορίζει την δύναμή σου, την οντότητά σου και την δράση σου. Ο άνθρωπος ξεχωρίζει από τα ζώα διότι είναι ένα πνευματικό ον με μια διάνοια που χρησιμοποιώντας την βρίσκει επιβιωτικές λύσεις ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες, δεν αντιδρά πέφτοντας στον γκρεμό από φόβο, ούτε παγώνουν τρομοκρατημένα, όπως κάνουν τα ζώα. Ό άνθρωπος όταν αντιμετωπίζει και πολεμάει τους φόβους και ότι απειλεί την ύπαρξή του, τα κεκτημένα του, την περιοχή του, τότε αυξάνει την κυριαρχία του στο περιβάλλον και ενισχύει την αυτοπεποίθησή του.

Ο φόβος που μας ενσταλάζει το περιβάλλον νεκρώνει την δύναμή μας να επεμβαίνουμε σε αυτό, να το σταματάμε η να το αλλάζουμε και να είμαστε ΑΙΤΙΑ στην ζωή μας, κάτι που μας καθιστά ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ – ΛΥΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΒΑΤΑ!

Γεγονός είναι πως γύρω από τον άνθρωπο, από την στιγμή που γεννιέται, συγκεντρώνονται αόρατοι δεσμοί που προσπαθούν να τον ελέγξουν και να τον κατευθύνουν σε έναν διαρκή αγώνα, να βρίσκεται σε μια διαρκή αναστάτωση , να είναι πάντοτε δυστυχής. Λίγοι κατορθώνουν να σπάσουν τους δεσμούς αυτούς και να κυριαρχήσουν στην ζωή τους.

Λίγες γνώσεις και ένα κυνηγητό για μια θεσούλα. Να εξασφαλιστεί ένας μισθός. Το 80% των Ελλήνων εκεί αποβλέπουν, στο υπαλληλίκι! Και αν είναι στο δημόσιο τότε θεωρούν πως έπιασαν και την καλή. Δεν θεωρούν τον εαυτό τους ικανό να δημιουργήσει. Δεν πιστεύουν στη δύναμή τους. Δεν γνωρίζουν τι θα πει πρόγραμμα, κατεύθυνση, χαρακτήρας, ενθουσιασμός, πίστη στην δύναμή μας, συστηματική επιμονή και άοκνη προσπάθεια.

Αν ο άνθρωπος δεν προσπαθεί συνεχώς να καλυτερεύει την θέση του, αλλά αντίθετα προσπαθεί να συντηρεί μια κατάσταση που τον βασανίζει και του δημιουργεί άγχος, μιζέρια, εξαθλίωση και τον οδηγεί στην απάθεια τότε ο άνθρωπος αυτός είναι ζωντανός- νεκρός.

Το ίδιο το σύμπαν διαρκώς επεκτείνει τα όριά του, οι αθλητές, οι μουσικοί, οι ηθοποιοί, οι επαγγελματίες, οι επιστήμονες, οι επιχειρήσεις, όλοι διαρκώς εργάζονται με κατεύθυνση την βελτίωση των ικανοτήτων τους και της θέσεώς τους και όχι στην διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης –ειδικά εάν αυτή είναι πτωτική, νοσεί, αντι -επιβιωτική και έχει αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό και στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού – από φόβο μήπως στην προσπάθειά τους αρρωστήσουν, χτυπήσουν, κάνουν λάθος η έχουν απώλειες.

Καμία μάχη δεν κερδήθηκε χωρίς πόλεμο και αγώνα, χωρίς πίστη στη δύναμή μας. Πόσο ελεύθερος είναι ο φοβισμένος άνθρωπος? Πόσο ζωντανός και χρήσιμος είναι απέναντι στους οικείους του? Πόσο αιτιώδης μπορεί να είναι για να φέρει κάποιο αποτέλεσμα (ΑΙΤΙΑ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ). Η καρδιά – εσωτερική φωνή – έχει σιωπήσει εξαιτίας της συνεχούς και ακατάσχετης φλυαρία του μυαλού, του θορύβου και των περιβαλλοντολογικών περισπασμών, της φθηνής ψυχαγωγίας. Έτσι ο άνθρωπος δεν ακούει την συνείδησή του και το αλάνθαστο ένστικτό του, αλλά υπακούει στο φοβισμένο μυαλό του, στα περιοριστικά του πιστεύω, όπως έχουν διαμορφωθεί από ένα καταπιεστικά περιβάλλον που θέλει να τον εξουσιάζει και να τον κατευθύνει στο λίγο και στο ελεγχόμενο ώστε να μην είναι επικίνδυνος για τους εξουσιαστές, για αυτούς που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας. Όμως ο άνθρωπος που στέκεται ψηλά και καταπιέζει τα πάντα γύρω του και κάτω του διατρέχει τον κίνδυνο να χάσει την ισορροπία του, εάν μετακινηθούν λίγο οι κάτω του, οι καταπιεσμένοι, αν πάψουν τρομοκρατημένοι να παραμένουν παγωμένοι στην θέση τους, εάν αναθαρρήσουν και αμφισβητήσουν την εξουσία αυτού που κρύβεται πίσω από την κουρτίνα και κινεί τους μοχλούς.

Αυτό το γνωρίζουν γι αυτό πλέον ξεδοντιάζουν βαθμιδωτά τους λαούς, τις κυβερνήσεις και τα έθνη, αφαιρούν βαθμιδωτά τα μέσα και τα όπλα αντίστασης τους για να επιβάλλουν την ολιγαρχία τους αθόρυβα, δημιουργώντας προβλήματα για τα οποία έχουν τις λύσεις που εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους και το πρόγραμμά τους.

Η δύναμη όμως που χρησιμοποιούν είναι η δική μας δύναμη, η δική μας αδράνεια, η δική μας άγνοια την οποία εκμεταλλεύονται και χρησιμοποιούν για να μας παγιδεύουν. Η υποταγή η η αντίσταση όμως είναι αποκλειστικά θέμα συμφωνίας. Όποιος πιστεύει πως είναι αδύναμος υποτάσσεται και γονατίζει, όποιος όμως πιστεύει στην δύναμή του και στην θέλησή του να σταματά να αλλάζει και να ξεκινά κάτι που δεν είναι σύμφωνο με την ιδανική σκηνή που επιθυμεί ο ίδιος οφείλει να αντιστέκεται με κάθε μέσο διαθέτει.

 

aam@anastasismaraslis

www .anastasismaraslis .com

www.facebook.com/Wolf.or.Sheep

www.facebook.com/The.Silence.of.Men

About the author

Relative Posts