blog

ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ

…δεν είναι περίεργο πως σχεδόν τίποτα πια δεν μας εκπλήσσει? τα πάντα σχεδόν περνάνε από ‘μέσα’ μας αδιαμαρτύρητα? δεχόμαστε οτι μας σερβίρεται σαν να είναι φυσικό, φυσιολογικό, σωστό και κυρίως όταν είναι και νόμιμο, ε τότε, ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.

Ζούμε σε μια περίοδο που γινόμαστε συνένοχοι, με την σιωπή μας, σε κάθε τι στραβό, αφύσικο και παράλογο, επειδή δεν θέλουμε να πάμε κόντρα στο ρεύμα και να εγείρουμε αντιδράσεις.

Επιδιώκουμε, υιοθετώντας μια πολιτικώς ορθή συμπεριφορά, την κοινή αποδοχή προκειμένου να είμαστε αρεστοί, να μην διακινδυνεύσουμε τον σχολιασμό και την επίκριση των άλλων και από φόβο μήπως μας πούνε ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟΥΣ, ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ, ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ, ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ, ΟΜΟΦΟΒΙΚΟΥΣ, ΑΝΤΙΛΑΙΚΟΥΣ, ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ , ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ και άλλα πολλά που σε κατατάσσουν ‘κάπου’ και σε στιγματίζουν βάζοντάς σου μια ταμπέλα περιορίζοντάς σε έτσι σαν προσωπικότητα σε έναν χώρο περιορισμένο, δηλαδή σε θέτουν σε έναν ιδεολογικό αποκλεισμό με σκοπό να σε αποκλείσουν κοινωνικά και επαγγελματικά. Σε φιμώνουν.

Ετσι αποφεύγεις να εκφράζεσαι και να λες ελεύθερα την γνώμη σου στην οποία έχεις δικαίωμα και που φυσικά μπορείς και να αναθεωρήσεις ακόμα χωρίς να φοβάσαι μήπως σου μείνει η ταμπέλα και το στίγμα που σου κόλησε κάποιος η κάποιοι επειδή εξέφρασες μια άποψη που δεν ήταν ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΡΘΗ/ Politically Correct!
Και να φέρω ενα τυχαίο παράδειγμα για να γίνω περισσότερο σαφής…

Η κτηνοβασία είναι μια φυσική σεξουαλική συμπεριφορά? εχει καθοριστεί από την φύση να συνευρίσκεται σεξουαλικά ο άνθρωπος με τα ζώα? είναι κάτι το ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ η κάτι που ξεφεύγει από τα φυσιολογικά πλαίσια και τα αναμενόμενα? Η κοπρολαγνία? η νεκροφιλία? η παιδεραστία? διάβασα πρόσφατα πως έχουν κάνει πολιτικό κόμα και κατεβαίνουν και σε εκλογές σε κάποια χώρα οι παιδεραστές και ο κόσμος δεν ανθίσταται, δεν διαμαρτύρεται, δεν τους απομονώνει, γιατί κάποιο παραθυράκι του νόμου τους επιτρέπει να νομιμοποιήσουν την παρέκκλισή τους. Οπως και … ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων ας πούμε για παράδειγμα.

Την πρώτη φορά που το άκουσα μου προκάλεσε έκπληξη γιατί ήταν κάτι το ΑΦΥΣΙΚΟ όμως παίζοντάς το τα τηλεοπτικά κανάλια έγινε ενα νέο πραγματικό δεδομένο και τέλος μια ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ! Παρόμοιες συμφωνίες μας επιβάλλονται καθημερινά με τον ίδιο η παρόμοιο τρόπο με συνέπειες καταστροφικές τόσο στον τρόπο ζωής μας όσο και στην ευτυχία μας αφού ‘τα πάντα όλα’ , ‘χύμα’, ‘όλα παίζουν’ υποβαθμίζουν κάθε αρχή και αξία, κάθε λογική και πλαίσιο ηθικής και τάξης. Μια ζωή χωρίς τάξη, οργάνωση, ηθικές αξίες, φυσικά όρια/φυσικά πλαίσια, σεβασμό, διαφοροποιήσεις, απόσταση από το επικίνδυνο και το παρεκκλιτικό είναι μια ζωή γεμάτη ΣΥΓΧΥΣΗ, μια ζωή που δεν είσαι ασφαλής.

Οταν σε αυτή την ζωή, οι καλοπροαίρετοι αφήνουν τους λίγους, τους ψυχικά άρρωστους, τους προδότες, τους δοσίλογους, τους ξεδιάντροπους και ανήθικους χωρίς αρχές και αξίες άλλες από το χρήμα και το προσωπικό τους συμφέρον πως είναι δυνατόν να είσαι ευτυχισμένος? ελεύθερος? πως είναι δυνατόν να είσαι ασφαλής? Οταν η επιβίωσή σου συν εξαρτάται από αυτούς που τους δίνεις την εμπιστοσύνη σου και τον έλεγχο της πατρίδας σου με την ψήφο σου και την συνεργασία σου?

Αν φοβάσαι τώρα και αισθάνεσαι ανήμπορος να κάνεις κάτι είναι γιατί έτσι σε έπεισαν εκφοβίζοντάς σε και με επιβεβλημένες συμφωνίες καθημερινά και λίγο λίγο, σταδιακά όπως ανέλυσα πιο πάνω. Αν δεν πάρεις υπευθυνότητα για την ζωή σου και τον έλεγχό της, με κάποιο τρόπο, θα μείνεις ενα πιόνι άβουλο, ενας ζωντανός νεκρός που θα ζεί με τα ψίχουλα από το τραπέζι των λίγων που σε πρόδωσαν τα τελευταία 30 χρόνια.

ΕΣΥ ΟΜΩΣ, μέχρι πότε θα προδίδεις τον εαυτό σου, τις αξίες σου, την αγάπη σου για τον διπλανό σου που σκέφτεται η και φοβάται όπως κι εσύ? Εως πότε θα προδίδεις τις ιδεολογικές σου θέσεις? τα όνειρά σου? τα παιδιά σου? τους συμπολίτες σου? την πατρίδα σου? Πότε και που θα πείς ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ και θα σηκώσεις τα μάτια ψηλά να συναντήσουν …την ψυχή σου? Πότε?

Εγώ, δεν θα πάψω ποτέ να πιστεύω σε εσένα, στην καλοσύνη σου, στην δύναμή σου και στην έμφυτη παρόρμησή σου να κάνεις αυτό που είναι σωστό… για όλους τους καλοπροαίρετους αλλα φοβισμένους ανθρώπους!

About the author

Relative Posts