blog

‘ΘΕΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ’

Είναι

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

-Τα ερωτήματα, πολλά.

-Απαντήσεις όμως δεν δίνονται, οι απαντήσεις είναι λίγες, οι απαντήσεις είναι διφορούμενες, απαντήσεις που δεν απαντάνε στα ερωτήματα, ή απαντήσεις γενικές που δεν συνιστούν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα, απαντήσεις καθυστερημένες όταν πια τα προβλήματα έχουν νομοθετηθεί και έχουν γίνει μη αναστρέψιμα. Απαντήσεις πάλι σε ερωτήσεις που δεν έγιναν.

-Ο Υπουργικός λόγος. Ο Πολιτικός λόγος. Ο βουλευτικός λόγος. Δίνει απαντήσεις?

-Οι Επιστήμονες. Ο Επιστημονικός λόγος. Δίνει απαντήσεις?

-Οι Δάσκαλοι. Ο Εκπαιδευτικός λόγος. Δίνει απαντήσεις?

-Οι ‘Πατέρες’ της εκκλησίας. Ο Εκκλησιαστικός λόγος. Δίνει απαντήσεις?

-Γιατί έχει ο λαός μας προβλήματα? Ποιά η σχέση των προβλημάτων του λαού μας σήμερα? τα ερωτήματά      του και τις απαντήσεις που παίρνει? Γιατί κανείς δεν δίνει τις απαντήσεις εκείνες που εφαρμόζοντάς τες θα έθεταν τέλος στα βάσανα του ανθρώπου, στην φτώχεια, στις αρρώστιες, στην πείνα, στους πολέμους?

– Θέλουμε απαντήσεις. Ζητάμε απαντήσεις, για όλα, απο μικρά παιδιά! Μέχρι τον θάνατό μας. Στον έρωτα,

  στην εργασία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, στην φιλία, στο γάμο, στις κοινωνικές σχέσεις, για το τι είμαστε, που πάμε μετά θάνατο, αν υπάρχει Θεός, αν μπορούμε να ζήσουμε ελεύθεροι, αν υπάρχει ευτυχία, αγάπη, γιατί υπάρχει αδικία, γιατί να υπάρχει έλλειψη σε έναν πλούσιο πλανήτη?, γιατί να γίνονται πόλεμοι, ποιός φταίει, γιατί κανείς δεν κάνει κάτι?

Θα μου πεί κάποιος, μα πως, έχουν δοθεί απαντήσεις στο παρελθόν από φωτισμένους ανθρώπους, από φιλοσόφους, μαθηματικούς, μύστες κλπ.

Απαντήσεις όμως που εγείρουν νέα ερωτήματα δεν αποτελούν απαντήσεις! Απαντήσεις που δεν έχουν πρακτική εφαρμογή και δεν λύνουν προβλήματα με 100% βεβαιότητα απο οποιονδήποτε τις εφαρμόσει στην ζωή του, δεν αποτελούν απαντήσεις.

Αν πεινάς και με ρωτήσεις ‘πεινάω τι να κάνω?’ και σου απαντήσω ‘δούλεψε για να φας’ σου απάντησα? (2,000,000 άνεργοι ψάχνουν για δουλειά).

Εάν βράσω νερό γνωρίζω με βεβαιότητα πως το νερό στους 100 βαθμούς θερμοκρασίας βράζει και εξατμίζεται! Μπορώ πειραματικά όσες φορές και να το κάνω να επιβεβαιώσω ότι το σημείο βρασμού του νερού είναι οι 100 βαθμοί κελσίου. Αυτό αποτελεί απάντηση στην ερώτηση ‘στους πόσους βαθμούς κελσίου το νερό βράζει και γίνεται ατμός?’

Σε θέματα ζωής όμως, που υπεισέρχεται ο ανθρώπινος παράγοντας (τρισυπόστατο όν) τα πράγματα περιπλέκονται και η πειραματική απόδειξη χάνεται και αλλάζει στο κατά περίπτωση άτομο!

Συνεπώς συμπεραίνουμε πως το κάθε άτομο ΑΛΛΟΙΩΝΕΙ με την ψυχοσύνθεσή του τις ΑΡΧΕΣ που δίνουν απαντήσεις σε ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ. ΑΡΧΕΣ που κατεγράφησαν από την αρχαιότητα και απαντούν σε πανανθρώπινα ερωτήματα.

Συνεπώς κάτι συμβαίνει με τον άνθρωπο! Κάποιοι ‘μηχανισμοί’ που μπαίνουν σε λειτουργία χωρίς να τους αντιλαμβάνεται και τον αποπροσανατολίζουν από τον ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, από τις ΣΩΣΤΕΣ, αποφάσεις. Όπου ΣΩΣΤΟ το ΔΙΚΑΙΟ, ΤΟ ΗΘΙΚΟ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΧΩΡΑΣ. Με αποτέλεσμα να παρεκκλίνει της ορθής, λογικής, επιβιωτικής πορείας του και να οδηγείται στην καταστροφή.

Συνεπώς ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ δεν είναι ένα τέλειο όν όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα αλλά ένα όν γεμάτο ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΕΙΣ, εξαναγκασμούς, προκαταλήψεις, φοβίες κλπ που θολώνουν την κρίση του και λαμβάνει εσφαλμένες αποφάσεις για την ζωή του, την ζωή της οικογένειάς του, της κοινωνίας, της πατρίδας, του πλανήτη.

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ άνθρωπος χρειάζεται να ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Να βγει από την ΑΡΝΗΣΗ, την αδιαφορία, την αυτοεγκατάλειψη, την μοιρολατρία, τον εγωιστικό τρόπο σκέψης, τον ανταγωνισμό ή την απάθεια του καναπέ.

Χρειάζεται να ψάξει να βρει τις εσωτερικές συγκρούσεις που έχει και τον ακινητοποιούν, να αναλάβει με υπευθυνότητα το καθήκον απέναντι στον εαυτό του και στην κοινωνία να αποκαταστήσει όποια παρέκκλιση τον κατατρέχει.

Να μπεί στην επίπονη διαδικασία της ΑΥΤΟΑΝΑΛΥΣΗΣ, της καταγραφής των ερωτημάτων που τον ταλανίζουν και να ψάξει να βρει πως να παρακάμψει τα ‘κυκλώματα’ εκείνα που λειτουργούν αυτόματα και αλλοιώνουν την κρίση του, την σκέψη του. Κυκλώματα τα οποία εγκαταστάθηκαν σε μικρή ηλικία που τα φίλτρα της λογικής σκέψης δεν είχαν αναπτυχθεί ακόμα. Να πάψει να δέχεται υποβολές και μηνύματα από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης (ΜΜΕ), να αντιγράφει ότι κάνουν οι ΑΛΛΟΙ, να αποφασίσει να ΑΛΛΑΞΕΙ. Υπάρχει ελπίδα. Υπάρχει ΤΡΟΠΟΣ!

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον συγγραφέα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

About the author

Relative Posts